Reisverslag 28 juli t/m 4 augustus 2018

Zaterdag 28 juli

Vanmorgen om half acht stonden onze vrienden Piet en Erna Bezemer voor de deur om ons naar Koblenz te brengen. Tassen in de auto, fietsendrager monteren, fietsen achter op en om kwart voor acht waren we op weg naar Koblenz, uit gezwaaid door onze buren. Halverwege koffie gedronken, appeltaart gegeten want Piet is tenslotte jarig!! De reis verliep heel voorspoedig en om half twaalf stonden we op een parkeerplaats aan de Rijn. Fietsen optuigen, fietsendrager achterin. Piet heeft nog geprobeerd om de trekhaak te demonteren maar dat bleek toch lastiger dan in het boekje stond dus helaas. Om kwart voor twaalf begon onze fietstocht!!! Nog geen drie minuten onderweg of er stond een mobiele bakker dus meteen proviand ingeslagen. Rustig aan begonnen, de eerste twintig kilometer was het echt wennen om weer met bepakking te fietsen en om het vakantiegevoel te pakken. Onwerkelijk om weer langs de Rijn te fietsen maar na lunch voelde het weer als vanouds. Het was behoorlijk warm ruim 31 graden, het werd steeds benauwder en om twee uur begon het te regenen en koelde het meteen 10 graden af, het was een plensbui van een kwartier, nergens een plek om te schuilen dus we waren weer lekker nat nog  een paar keer een plens water over ons heen gehad door passerende auto’s gelukkig was het warmwater! De zon ging weer lekker schijnen en we waren snel weer droog. We kwamen nog langs camping Sonneneck dat was drie jaar geleden onze laatste camping voordat Leander ons opgehaald had. Om drie uur nog een ijskoffie gedronken en om vier uur waren we op de camping in Bingen. Tent opgezet, op het terras lekker koel drankje gedaan inmiddels besloten om zelf te koken, dus morgen noodrantsoen aanvullen, toen ik de keukenspullen op ging zoeken greep ik in kleverige natte kledderzooi, was het flesje afwasmiddel kapot gegaan(na acht jaar trouwe dienst) leeggelopen, alles onder het  afwasmiddel wat een vreselijke troep!!!!  voordat dat weer een beetje opgeruimd was ……. Piet had ondertussen heerlijke macaroni gekookt. Na het eten lekker wezen douchen, de buurman die ook onderweg is naar Rome kwam nog een praatje maken, over en weer wat ideeën uitgewisseld en nu is het inmiddels bijna negen uur dus hoogtijd om naar bed te gaan want morgen willen we proberen om vroeg te starten i.v.m. het warme weer. Hopelijk gaat dat lukken want we hebben nogal luidruchtige Duitse buren met een sappie te veel op.

65 km gefietst  / afgelegde route   28 juli 2018

Zondag 29 juli

Gingen gisteren eigenlijk te laat, pas om kwart voor tien naar bed. We waren om tien over half zes wakker, redelijk geslapen, het duurde wel even voordat we sliepen, de buren hadden nog al grote monden ook om een uur of vier werden we nog wakker van ze, om zes uur eruit, eerst koffie gedronken daarna in gaan pakken dat was nog wel weer even een dingetje maar om kwart over zeven waren we start klaar, de temperatuur was goed (23 graden) beetje bewolkt, een zacht briesje, super om te beginnen. Heerlijk rustig. In het dorp meteen brood en koek gekocht. Het was geweldig fietsen door het licht glooiende landschap en het was genieten met volle teugen.

Om half tien, precies op tijd, een bakker waar we koffie konden drinken, natuurlijk met heerlijke torte erbij. Rustig verder gefietst om kwart over twaalf brood gegeten aan de Rijn, met uitzicht op het water, maar niet heus de rietstengels waren zo hoog zodat ze het zicht benamen maar we zaten wel lekker in de schaduw, inmiddels werd het warmer en warmer. Geen winkel was er open, maar uiteindelijk toch een tentje waar we een koude cola konden drinken, ook de bidons weer opnieuw gevuld en maar weer verder, dat werden zware kilometers op de een of andere manier wilden de kilometers niet meer vlotten, we hadden er nog dertig te gaan en het was pas twee uur. Om half drie kwamen we door een gezellig dorpje daar hebben we nog een eiskaffee  gepakt, dat is nu onze nieuwe verslaving!! Helemaal opgeknapt aan de laatste kilometers begonnen, deels door het bos dus lekker in de schaduw en nog voor vieren waren we op de camping in Hemsbach, helaas wel 4 kilometer van de route maar de volgende zou 30 kilometer verder zijn dus voor deze gekozen. We houden het vandaag bij brood en ricard, kon slechter!! Wasje gedaan, blog geschreven, nog douchen en dan heerlijk even lezen……. We hebben heerlijk gefietst en de route was prachtig!!

103,23 km / afgelegde route   29 juli 2018

Maandag 30 juli

Het zit helaas even niet mee, het beeldscherm van de laptop is gesneuveld in de fietstas dus we waren even bang dat de laptop er ook mee gestopt was maar dat is gelukkig niet zo. Piet dacht nog maar een nieuwe ….. voorziennigheid noemt hij het, ik vind het gewoon zonde! Gisteravond best moe dus voor negenen al naar bed, prima geslapen, dacht alleen dat het tien voor vier was maar toen was het al tien voor zes(ik had mijn horloge onderste boven en probeerde zonder bril te lezen hoe laat het was……dat gaat dus niet meer) dus opstaan, koffiedrinken, inpakken en om kwart over zeven op de fiets. Het was meteen al warm maar lekker rustig, binnen tien kilometer een bakker dus gestopt voor koffie met een lekkere koek!!! Verder maar weer door het prachtige landschap richting Heidelberg. We hadden besloten om de stad niet in te gaan i.v.m. de warmte en we zijn er al eens geweest. Net na Heidelberg boodschappen gedaan voor de lunch en het avondeten ook weer goed gegokt want de supermarkten zijn schaars op deze route. Om half elf hoogtijd voor koffie, zowaar een restaurantje en laten ze daar nou een ruime sortering Torte hebben……. Verzadigd en verkwikt verder langs de Neckar, een stuk fietspad langsonverhard maar goed te doen. Onderweg af en toe stoppen voor een foto, gelukkig hebben we een telefoon want het fototoestel was opgeladen maar zonder ook maar een foto te nemen is het al weer leeg (grgrgrrrrr) Op een bankje in de schaduw geluncht, klimmetje van 14%, daling 18% appeltje eitje. Tegenslag komt altijd in drieen zeggen ze toch…. Piet is een beetje uit zijn hum (af en toe) want zijn nieuwe fiets kraakt, gelukkig niet altijd maar hij kan er niet achter komen waar het vandaan komt ook luister de verlichting niet en daardoor doet de usb aansluiting het ook niet altijd, waarschijnlijk de nieuwigheid gelukkig kunnen we wel gewoon fietsen en meestal zonder kraak. Het laatste stuk was in de felle zon, gelukkig nog koud water kunnen scoren en om kwart over twee bereikten we de camping. Nou stond er wel een bord Pizza Geschlossen …. Er zat een iet wat verlepte dame te haken, we zijn gesloten tot woensdag en vandaag is het maandag dus gesloten. Wass soll ich jetzt machen????? In mijn beste Duits uitgelegd dat we al 85 km hadden gefietst en dat we het warm hadden en graag op deze camping wilden overnachten…….. nou vooruit dan maar, maar de Imbiss blijft dicht. Ik vond het helemaal goed, prima plek in de schaduw, lekker rustig af en toe hoor je een vrachtschip langs diezelen maar dat mag de pret niet drukken. Even een dutje gedaan op ons nieuwe kleed, nu aan de ricard.  Piet zit inmiddels de groenten voor het avondeten te snijden, gaan zo lekker eten en douchen en weer bijtijds naar bed morgen weer vroeg vertrekken en er komen behoorlijke klimmetjes aan!!! We gaan het zien.

84,23 km / afgelegde route   30 juli 2018

Dinsdag 31 juli

Gisteren heerlijk gegeten met complimenten aan de kok!!! Nog lekker zitten lezen en eigenlijk te laat naar bed pas om tien uur. Vanmorgen, met moeite om zes uur uit bed en om kwart over zeven waren weer onderweg. Prima temperatuur, heel rustig dus lekker wakker worden. Helaas geen bakker of winkel, pas na dik 15 km koffie met een kwarktasche, meer tasche dan kwark maar vooruit, we konden er weer even tegen. Boodschappen gedaan bij de Liddle voor het geval dat …… dus lunch en avondeten zijn geregeld. Het werd al snel heeeeel warm boven de dertig graden, gisteren veel in de schaduw fietsen, vandaag pal in de zon dus zweten, het klimmen viel mee gelukkig want ook zo was het warm genoeg. Ondanks de warmte is het prachtig, rustig fietsen en genieten we volop. In de schaduw geluncht, bij een bakker nog een keer drinken uit de koeling(helaas lauw) gekocht en onze bidons laten vullen, helaas met warm water echt handig van de mevrouw maar goed beter iets dan niets. Om twee uur waren we bij de camping. Vandaag kamperen we bij een zwembad en een waterplas, beetje lawaaiig maar prima plek. Wasje gedaan dus morgen alles weer okselfris aan! Net een koud pilsje op het terras gedronken. Piet ligt een dutje doen en ik zit te bloggen en ondertussen op onze apparatuur te letten want alles ligt aan de oplader bij de douches. Er kwam nog een meneer een praatje maken en die vond ons verruckt. Met deze temperatuur en dan fietsen!! De buurman kwam ook nog even vragen waar we naar toe gingen en die vond ons super stoer!! Ach so Sie sind nog jung!!!! Wat een aardige man!!!! Gaan zo proberen of we het blog online krijgen maar de wifi laat te wensen over. Hopelijk gaat het lukken!!!! Al met al een fijne fietsdag!!!

78,89km / afgelegde route   31 juli 2018

Woensdag 1 augustus

Gisteren voor het eten nog even het dorpje ingelopen voor een ijsje, daarna heeft Piet aardappeltjes gebakken, sla en ham erbij en we hadden weer lekker gegeten. Blog plaatsen niet meer gelukt, om negen uur was ons lampje uit dus lekker naar bed. Ik heb het heel in de verte horen onweren en regenen vannacht verder heerlijk geslapen. Om zes uur ging de wekker maar we hadden nog totaal geen zin (na tien uur slaap) dus nog een half uurtje erbij gesmokkeld. Het was helemaal bewolkt maar niet koud, op het gemakkie gedaan en om acht uur zaten we weer op het zadel. Super weggetje en heerlijk rustig wel meteen klimmen, niet te beschrijven waar we weer fietsten!!! Na 14 kilometer een winkeltje en een bakker. Boodschappen gedaan en koffie met heerlijke Torte!!! Toen we buiten kwamen regende het flink, eerst even staan schuilen maar toch besloten om maar gewoon de regen te trotseren na een kwartier konden de regenjasjes al weer uit maar het bleef een beetje spetteren en dreigend. Vandaag voor het eerst weer met helm op gefietst want het was klimmen en dalen, veiligheid voor alles!! Tot de middag bleef het bewolkt maar het was toch nog 27 graden! Na twaalf uur ging de zon weer schijnen en werd het weer behoorlijk warm. Het vlakke fietsen is voorbij maar het is goed te doen. Bereikten om half twee de camping, tot drie uur gesloten dus een plekje in de schaduw gezocht, stoeltjes, kleedje en relaxed lezend gewacht tot drie uur. Daarna tent opgezet, we staan heerlijk in de schaduw, er waait een lekker windje met onze laatste ricard is het goed uit te houden. Net nog even een dutje gedaan gaan zo vooraan iets eten en hopelijk ons blog plaatsen!! Het was al weer een fantastische fietsdag, heftig en warm dus we stellen onze plannen bij.

Vandaag 66,45 mooie kilometers / afgelegde route   1 aug 2018

Donderdag 2 augustus

Gisteravond heerlijk pommes mit schnitzel gegeten, biertje erbij om de dorst te lessen, blog online gezet. Bij d tent nog koffie gedronken en om voor negenen plat. Vannacht  even wakker geworden van onweer, ver weg, en flinke regen. Vanmorgen wakker geworden van de wekker om zes uur maar nog even gerekt tot half zeven (Piet ook!!!!) toen toch echt opgestaan

Want we stoppen liever vroeg en het zou weer warm worden! Zaten om net voor achten op de fiets, de temperatuur was heerlijk, wel bewolkt en de omgeving prachtig en zoooo rustig. Genieten, genieten, genieten!!! Na 17 kilometer een konditorei dus koffie met Torte deze keer Schwartzwalderkirschtort, moesten er alleen heel lang op wachten want Sie was alleine!! En het was donderdag en ze moest werken ……maar het was de moeite waard. Heerlijk!!! Rustig aan weer verder, af en toe een venijnig klimmetje en soms een onverhard padje maar het was zo mooi fietsen!!!! Om half twaalf kwamen we een restaurantje tegen, broodje bratwurst (mmmmm- – –  -) gegeten en verder maar weer, de zon scheen inmiddels weer volop en met 28 graden behoorlijk warm, het klimmen was voorbij dus rustig aan verder. Piet zijn fiets kraakt nog steeds en inmiddels is er ook een sch sch sch bij gekomen. Piet baalt hier haast niet van. Schatje kan gebeuren….. klinkt gezellig (ha ha ha maar niet heus) In Billingen kwamen we langs een fietsenmaker maar die kon ons niet helpen. Fietsen met een rolohfnaaf verkopen ze hier bijna niet die vinden Duitsers te duur, dus hij kon ons niet helpen, misschien in de volgende grote plaats. Piet heeft nu naar Kramer een mail gestuurd. Afwachten maar. Waren om kwart over twee op een camping aan de Donau, gesloten tot vier uur maar inmiddels weten we dat je op het trekkersveld een plekje mag zoeken en dan later melden. Het was maar goed dat we vroeg waren zo konden we nog een plekje in de schaduw kiezen. Om vier uur een koud pilsje gehaald en bij de tent opgedronken. Heerlijk gedoucht en inmiddels is het hele veldje volgepropt met tentjes. Geweldig om dat te zien er vielen een paar spetters regen en iedereen in paniek!!! Vandaag weer niet koken want je kunt hier voor weinig een halve haan met frites eten. Het smaakte prima!!! Straks nog koffie drinken en dan maar weer naar bed!!! Lekker hoor!! Piet wordt ongeduldig dus ik stop!!!

Gefietst 71.23 km / afgelegde route   2 aug 2018

Vrijdag 3 augustus

Gisteravond al voor half negen plat, ondanks dat het zo druk was geen herrie of zo. Om half tien was Piet zijn luchtbed helemaal leeg dus weer opgepompt en hopen dat het niet lek was gelukkig liep jet niet weer leeg. Vanmorgen om kwart over zes op. Wakker worden met een lekkere cappuccino uit de automaat en om kwart over zeven waren we weer onderweg. Het zonnetje scheen en de lucht was een beetje nevelig maar de temperatuur was prima. Af en toe een klimmetje maar al gauw fietsten we vlak en hadden we er goed de gang in. Na 17 kilometer koffie bij de Edeka en daar besloten we om vandaag toch voor de 105 km te gaan. Waren nog maar net onderweg toen het fietspad echt afgesloten was, omleidings bordjes nergens te bekennen. Gelukkig was er een vriendelijke meneer die zei dat we beter een kilometer terug konden fietsen en dan de weg door het bos konden nemen. Hij fietste met ons mee en wees ons het bospad, dat hadden we zonder hem nooit gevonden. Onverhard padje maar goed te doen. Inmiddels werd het flink warmer maar het klimmen was voorbij. De omgeving was weer prachtig en we schoten lekker op. Om half twaalf kwamen we langs een dorpje en daar ging ik kijken of er een bakker was, die kon ik niet vinden wel een fietsenmaker, die wilde wel even naar Piet z’n fiets kijken, helaas kon hij ons niet helpen wel aan een adres van een collega, 15 km om, dat gingen we niet doen. We hebben wel 20 kilometer langs de Lech gefietst wel onverhard maar prima te fietsen. Onderweg nog door een kudde schapen moeten fietsen maar dat was het enige obstakel. Net over half een langs een bakker maar die was helaas dicht, gestopt om een reepje te eten, mensen om water gevraagd, bij Piet twee teken verwijderd, zijn hand ontsmet, hij is gestoken door een daas en heeft een heel dikke hand en maar weer verder. In het volgende dorpje was een Biergarten en daar hebben we wat gedronken en een lekker soepje gegeten (met veel deegballen, de naam van de soep kon ik niet verstaan en wat er allemaal inzat begreep ik niet) net twee uur en nog 25 km te gaan maar toen we weer verder wilden stond Piet z’n voorband leeg dus plakken en oponthoud van een 20 minuten. Het was heel warm en de kilometers schoten maar niet op. Wel super mooie uitzichten. Eindelijk boodsch  appen kunnen doen en om vier uur waren we op de camping. Een plek op een open veld dus nergens schaduw en heel druk maar niks aan te doen. Net lekker gegeten. Piet is douchen en ik ga straks. Het is al bijna negen uur. De tijd vliegt!!! Een heftig tochtje, moe maar voldaan. Dat mag ook wel na 107,33 km / afgelegde route   3 aug 2018

Zaterdag 4 augustus

Wat een drama nacht was dit!!!! Om half tien kwam er nog een Italiaanse familie met drie tenten en die bleven maar herrie maken. Nou waren het niet de enigen die lawaaiig waren. Wij zijn toch om kwart voor tien naar bed gegaan, was je bijna onder zeil struikelde er weer iemand over de scheerlijnen zodat het leek of ze je tent binnen vielen. Om half twee was de ergste herrie voorbij maar om half zes begonnen er weer een stel brulboeien dus inpakken en wegwezen!! Heerlijk rustig fietsen langs de Ammersee. En om half negen doemden de Alpen voor ons op. Nog een praatje gemaakt met Nederlandse Rome gangers die hadden op dezelfde camping gestaan en ook niet goed geslapen. De warmte viel  nog mee en rustig verder trasppen. Na 17 kilometer een dorpje meteen boodschappen gedaan en bij de bakker meteen koffie met de  nodige Tortesuikers zodat we er weer tegen konden. De bergen kwamen steeds dichterbij en het was af en toe flink trappen. Om half twaalf na een aantal heftige kilometers in een dorpje een Eiskaffee gedronken. Daar spraken andere fietsers ons aan, een leuk praatje gemaakt en emailadressen uitgewisseld zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van onze tocht. Het werd steeds indrukwekkender fietsen, onbeschrijfelijk dat je fietst met aan weerskanten bergen. Op een bankje in de schaduw zitten genieten en een broodje gegeten. Om tien over twee waren we in Garmisch Partenkircheen. Het eerste boekje is uit!!! Begin boekje twee. Nog 14 kilometer naar de volgende camping. Nou dat hebben we geweten. Het was vanaf het station in G.P alleen maar naar boven, wel schitterend uitzicht op de springschans. Later werd het een fietspad langs een drukke weg en pal in de zon dus trappen en doorbijten!! Om tien over half vier de camping, helaas vol maar gelukkig kregen we toch nog een plekje. Prachtig uitzicht (als de auto van de overbuurman weg is) plek met stroom want alle apparaten zijn gans leeg. Was gedraaid, zodat alles weer echt fris en fruitig is want we zweten ons te pletter dus uitspoelen alleen is niet voldoende. Heerlijk gegeten, Piet kan echt goed koken !!! Lekker gedoucht en nu nog even tijd om te lezen en dan weer fijn naar bed, het zal een stuk rustiger zijn dan gisteravond.

Wat was het adembenemend fietsen vandaag 94,95km / afgelegde route   4 aug 2018