Reisverslag dag 13 t/m 18

13 – donderdag 3 augustus 2017

Gisteren nog lekker zitten lezen in de lounge, op onze kamer nog sandwiches en heerlijke homemade taart gegeten. Het bleef maar regenen. Om half tien naar bed, dat was even wennen want als een van ons omdraaide leek het wel een trampoline maar al deinend in slaap tot de volgenden half acht. Kalm aan opgestaan en ja hoor weer regenen. Om acht uur naar beneden voor het ontbijt, werden verwelkomt door onze butler (Paul). Hi Guy’s there are you all right, did you sleep wel, what can I do for you: koffie, sinaasappelsap, 3 soorten muesli, toast, scrambled eggs, met bacon, tomaten, worstjes, champions marmelade kort om een echt Engels ontbijt. Heerlijk!!  Hoera blauw aan de lucht!!!!! En droog!!!!Om half tien mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht, boodschapjes gedaan en daarna mochten we in het B&B wachten tot mijn fiets klaar was. Om half een belde de fietsenmaker en om een uur zaten we weer op de fiets om onze vakantie voort te zetten. Het was wel zoeken om de route weer te vinden, nog een stuk verkeerd gefietst, gelukkig heuvel op maar zelfs met de gps waren we het spoor bijster dus heuvel af terug, kwamen er achter dat we een afslag gemist hadden, route opgepakt waar we toen te fietsen kwamen is weer niet te vertellen, moesten door een soort jungle pad kwamen toen weer bij een beekje dat was een heel mooi plekje om ons brood op te eten, verder was het pad een soort muilezelroute dus niet te fietsen gelukkig niet zo ver lopen. Daarna was het weer een geweldig fietspad door de heuvels met loslopende koeien, schapen en paarden. Met behoorlijke kuitenbijters 15%. De afdalingen zijn voor mij gelukkig een stuk beter te doen. De camping die we wilden was helaas niet te vinden maar 6 km verder was er nog een, klem aan de route dus om half vijf in Sourton geland. Tijdens het opzetten nog even een sproeiregen. Een camping van niks, maar schoon en een heerlijke douche!! Gaan nu een glaasje doen en chips eten. Er staat macaroni op het menu. Zijn blij en dankbaar dat we weer onderweg zijn.

30,87  gefietst, gemiddeld 11,6

14 – Vrijdag 4 augustus 2017

Lagen er gisteravond al om half negen in vanwege de kou, lekker nog liggen lezen, even leek het erop dat er brulboeien naast ons stonden, harde muziek, hard praten en lachen maar ik denk dat we toch om negen al sliepen, tot vanmorgen half acht dus een lekker nachtje gemaakt. Strak blauwe lucht en een zonnetje!!! Maar je gelooft het niet net voordat we op de fiets zaten, lucht trok dicht en REGEN. Jammer maar helaas. Fietsten lekker over een mooi fietspad en een prachtige omgeving. Na negen kilometer werd het droog en trok de lucht weer open. Moesten ook weer stevig klimmen dat was meteen goed om weer warm te worden. Verbazingwekkend hoe snel dat je kleren dan weer droog zijn, koffie gedronken, heerlijke taart gegeten dus we konden er weer even tegen. Meteen boodschappen gedaan dus eten voor vanavond hebben we. Toen waren het een 20 km heerlijk fietsen, redelijk vlak en goed asfalt, daarna volgden er onder af een toe een flinke bui weer kilometers vals plat over gravel maar prachtig aan de ene kant hoge grasheuvels aan de ander kant een diep bos. Toch waren we om half drie aan de Atlantische kust in het zonnetje een ijsje gegeten en opzoek naar de camping, die was vijf kilometer van de route maar een andere was er niet dus wij opzoek. Mooi fietspad langs het water……Camping gevonden maar DICHT, vragen of er een andere camping in de buurt was, van hot naar her gestuurd……  er was nog een vriendelijke meneer die zei dat we op zijn land mochten staan als we een vlak stuk gras konden vinden, dat was niet het geval. Hotel Inn was vol, B&B ’s niet te vinden …… weer door iemand een heuvel opgestuurd Om een lang moedeloos verhaal positief te keren. We zitten inmiddels, om zeven uur, relaxed in Het Parkhotel, hebben net heerlijk gedineerd wel is waar in onze korte broek maar de mevrouw zei dat ze wel gekkere outfits had mee gemaakt so no problem. Straks lekker slapen en morgen met frisse moed weer verder fietsen!!!!! Op zoek naar de volgende camping (ha,ha)

Ruim 90 km gefietst gemiddeld??? Zitten in Barnstaple

15 – Zaterdag 5 augustus 2017

Gingen gisteravond pas om tien uur slapen in onze luxe hotel suite! Vanmorgen om vijf uur even wakker, om zeven uur voor het echie, strak blauwe lucht en zo. Piet was al vanaf zes uur in de weer met de komende routes. Half acht op naar het Engelse ontbijt. Super de luxe en heerlijk!!!! Yoghurt met tig soorten muesli, vers fruit, diverse sappen, zoete broodjes, toast en scrambled eggs aan tafel geserveerd, koffie enz  enz. ruim voldoende voorzien om tien over half negen op de fiets, her en der een spetter regen, een prachtige regenboog (hoop dat het de zien is op de foto) meteen flink klimmen en dat bleef de komende dertig kilometer zo. Afzien ….. Zweten……maar zo gaaf….. we fietsten in een soort ansichtkaart, GEWELDIGE vergezichten, PRACHTIGE wolkenluchten. Voordeeltje wind mee. Stonden net bij een uitzichtpunt te genieten toen er twee mannen op een racefiets stopten, even een praatje gemaakt en ze voorspelden ons dat we nu alleen maar naar beneden gingen en dat we met ander half uur beneden waren. Dat klopte aardig zo maar 20 makkelijke kilometers, al hoewel flinke steile afdalingen op hele smalle weggetjes dus racen was er niet bij. Waren half twee in Dulverton, heerlijk soepje gegeten, onbestemde kleur en smaak. Nog 30 km te gaan….. Heel veel klimmen door de heuvels maar echt FANTASTISCH!!! Zo waar geheel volgens het boekje de camping om vijf uur. Eerst in het zonnetje wat gedronken, tent opgezet, gedoucht en helemaal fris en fruitig aan ons laatste pumpie whisky. Morgen echt boodschappen doen!! Net aardappeltjes, sla en iets van kip gegeten. Nu acht uur koffietijd!! Nagenieten van een super dag!!!!

78,9 km gefietst, 12,1 gemiddeld

16 – Zondag 6 augustus 2017

Gisteren onze verblijfplaats vergeten te vermelden, camping was in Gamblin vlakbij Greenham. Lagen gisteravond al om half negen vanwege de kou, wilden nog lezen maar dat lukte maar tien minuten. Vanmorgen om kwart over zeven op na een nachtje van tien uur lekker slapen. Strak blauwe lucht dus koffie in het zonnetje. Om tien over half negen on our way! Het begon met een afdaling maar al heel snel een flinke klim om wakker te worden, daarna was het nog 6 km up and down toen waren het 20 heerlijke kilometers down hill, voor we het wisten waren we in Taunton, de noodzakelijke boodschappen bij de plaatselijke super gedaan. Thank you my love, you made my day. Daarna hoogtijd voor koffie. Kwamen in een soort park een koffietent tegen. Good timing!!! Piet koos een flapjack, een soort gezonde meergranen droge koek (zag er lekker uit) maar ik koos voor een cream tea dat is een scone met alles erop en eraan. Heel lekker!!! Onze route ging toen eerst langs de winkels van Taunton en daarna over een prachtig fietspad langs een kanaal. Kilometers vlak genieten, bij de bruggetjes moest je even opletten met de bocht omgaan dat was heel smal en je kon de bocht niet overzien, goed blijven sturen, bukken want anders stootte je je hoofd of je lag in het water en hopen dat er geen tegenligger aan kwam. Om half een in een soort parkje onze sandwiches gegeten en verder langs het water daarna gingen we de polder in, heel anders dan bij ons, veel weidser minder nette weilanden maar heerlijk fietsen, haast geen verkeer en ruimte overal waar je keek. Na 56 km kwamen we weer een beetje in de heuvels dus af en toen een flinke stationsweg maar peanuts vergeleken met wat we “gewend” zijn. De laatste kilometers waren toch wel weer heftig maar camping (wel na een paar keer vragen, want aanwijsbordjes not) gevonden om vier uur. Inmiddels helemaal geseatteld, schoon en fris. De buurvrouw kwam nog even buurten, ze kon niet begrijpen dat we alles bij ons hadden en ze bood aan om thee voor ons te zetten, lief maar niet nodig totaal geen behoefte aan thee (we want whisky) Piet is inmiddels aan het mis an plasse voor het diner. Vandaag een droge zonnige dag met om zes uur een verdwaald buitje maar zitten weer buiten.

80,08 km gemiddeld 14,6 camping rodney stoke in Draycott.

17 – Maandag 7 augustus 2017

Na een heerlijke nacht van zo’n 10 uur slaap, vanmorgen om half acht een beetje wakker worden, hoefden ons niet te haasten want er stond maar 30 kilometer op het programma, campings zijn dun bezaaid. Piet moet heel erg puzzelen om de route uit te stippelen, het boekje is in het Engels en we gaan vanachter naar voor maar ook doordat er weinig campings en B&B’s zijn. Helaas regende het vanmorgen maar inmiddels zijn we zo handig met inpakken dat we daar geen probleem van maken. Om half tien nat op de fiets en meteen de heuvels in om wakker te worden. Na een goeie vier kilmeter waren we in Cheddar (beroemd stadje vanwege de kaas) daar maar begonnen met koffie en cream tea, zo lekker!!! Inmiddels was het droog geworden, het bleef wel bewolkt maar niet koud en gingen we verder omhoog, moesten zelfs weer een stukje lopen, zo steil. Daarna gingen we via een voormalige spoorbaan, eerst een stuk prachtig asfalt, dat werd later een soort karrenspoor. Helaas pech, fietspad hield op wegens werkzaamheden, omleiding. “gewoon” de bordjes volgen. Het pad ging omhoog, eerst gravel, dat was nog redelijk te doen, daarna werd het blubberig dus goed uitkijken toen ging het door het bos over natte houtsnippers, rete zwaar fietsen maar het toppunt was het rotsachtige bospad, heel erg glad en niet te fietsen dus hele stukken moeten lopen gelukkig bleven we op de been. Piet moest me echt een paar keer komen halen want ik kreeg het niet voor elkaar om met mijn fiets naar boven te lopen. Toen we daar eindelijk voorbij waren volgde er nog een stuk weiland, lekker drassig maar ook daar kwamen we doorheen!! Lucky us!! Waren om half een in Yatton, daar meteen boodschappen gedaan ook spiritus voor ons kooktoestel kunnen scoren en om half twee hadden we de camping gevonden,  eerst een broodje gegeten toen alles opgezet, handwasje gedaan  en waren om drie uur gedoucht kant en klaar om heerlijk buiten een beetje te lezen. Piet is nu aardappeltjes met een hamburger aan het bakken dus zo lekker eten. Nog maar kwart voor zeven.  29,32 km, gemiddeld 12.0 camping in Yatton

18 – Dinsdag 8 augustus 2017

Waren gisteravond nog maar net terug van het tandenpoetsen toen het begon te regenen en volgens ons heeft het de hele nacht geregend. Waren om zeven uur wakker en het regende nog steeds maar na de morning koffie werd het droog en waren we om kwart voor negen weer op weg. Het was best wel weer flink in de pedalen maar het was een mooie weg. Net voor Clevedon zagen we opeens weer de Atlantische oceaan. Verder was er nog niet veel te beleven waarschijnlijk was het nog te vroeg. Ons pad ging verder hoog boven het stadje over een drassig bospad maar met mooie doorkijkjes. Daarna hebben we een tijd langs de rivier gefietst tot Bristol toe. Helaas nergens een koffietentje….. Fietsten om net voor twaalven Bristol binnen daar eerst aan de koffie deze keer met een sausage roll ook heeeeeel lekker. Geprobeerd om het B&B te bellen waar we vanavond wilde slapen aangezien er geen camping op onze route ligt, helaas geen verbinding, nog aan mensen gevraagd om via hun telefoon te bellen maar ook dat lukte ook niet, dus dan maar gokken of er plek is. Toen gingen we Bristol in dat was best wel druk en dan blijft het links rijden toch wel een dingetje vooral het oversteken en afslaan blijft opletten maar al gauw hadden we het fietspad door Bristol gevonden. Waren om twee uur via een prachtig fietspad in Warmley, B&B gevonden maar dat was al een tijdje dicht. In de hele omgeving geen logeeradres te vinden dus maar verder naar Bath, dat is een grote stad volgens het boekje geen campings maar wel B&B’s  en diverse hotels dus daar maar voor gaan, 12 kilometer fietsen en het was nog vroeg, halverwege het mooie fietspad naar Bath zagen we een Camping dus wij erheen gefietst. Helaas NO TENTS. Wat als we het nu gewoon gaan vragen……… Wij naar de receptie, hebben we het goed gelezen geen tenten?? Yes yes you have to go te Bristol, jahh daar komen we vandaan maar is geen camping……. En de B&B was closed so we have a problem……O my love I asked the manager to make an acception for you. Zo waar !!!!!! you can stay!!!!! Bij de toiletten maar wij allang blij!!!!!! But don,t make anny noise offcourse not, Piet is not noisy  toch??? Inmiddels lekker gedoucht. Helemaal blij aan een neutje. Was weer een gave route vandaag!!!! Wat hebben we al veel gezien!!!!!!!!!!!!!!!!! En wat hebben we op mooie weggetje gefietst!!!!!!!!!!!!!!! Heel de dag droog gefietst, nu regent maar wij zitten droog!! Zijn weer dik te vrede voor vandaag!!

60,71 km gefietst, 14,1 gemiddeld