Reisverslag 3 aug – 9 aug 2019

3 augustus 2019

Vanmorgen klokslag zeven uur vertrokken, uitgezwaaid door Joke. Prima fiets weer, beetje bewolkt geen wind. Heerlijk om te beginnen. Kilometers langs het kanaal(eerst van Steenhoek en later langs het Merwedekanaal) Om kwart voor aan de koffie met vlaai. Daarna was het nog een kwartiertje fietsen dus ruim op tijd op Utrecht centraal. Kwamen er gelukkig op tijd achter dat we van een ander perron moesten vertrekken, dus helemaal blij wachten. Totdat de trein naar Hengelo kwam. We waren niet de enigen die met de fiets de trein in moesten. Hij was al strot vol maar omdat wij verschillende aansluitingen moesten hebben mochten wij mee . Welwillende conducteurs die hielpen mee tillen duwen proppen, helemaal prima wij waren erin. In Hengelo overstappen ging helemaal perfect, tijd genoeg, een lift en een makkie om je fiets de trein in te rijden, ruimte genoeg, ze konden gewoon met tassen al blijven staan . In Osnabrück gemakkelijk de trein naar Hamburg kunnen vinden. Moesten wel onze fietsen erin tillen dus bagage eraf maar we kregen hulp van aardige collega fietsers en wij hielpen hen weer. Dus goed te doen. Lekker beetje zitten, lezen een beetje naar buiten kijken . Een half uur voor Hamburg stopte de trein, er was een bermbrand de baan was verspert, ein bisschen geduld. Nou ja kan gebeuren we hadden tijd zat, maar het duurde en duurde de tijd vloog voorbij inmiddels stonden we al een uur stil, onze volgende trein ging om vier over zeven dus we moesten wel uiterlijk kwart voor zeven in Hamburg zijn. Bericht : Wir gehen bald weiter . Ja verder gaan met stilstaan, we hoorden dat het wel tot acht uur kon duren. Dat ging neipend worden. Uiteindelijk HOERA om kwart over zeven reden we weer. Kwart voor acht station Hamburg, daar heerste complete chaos, DRUK!!! Wachten op de lift …… bleek er geen rechtstreekse trein naar Travemunde te gaan, overstappen in Lubeck. Eindelijk de trein gevonden, die stond helemaal vol met fietsen dus proppen, duwen, zweten en er kwamen er steeds meer bij. We stonden als haringen in een ton. Min of meer gelukkig moesten er halverwege 4 fietsen uit dus met vereende krachten die mensen naar buiten geholpen. Lucht voor ons, we waren er achter dat we in Lubevk 12 minuten tijd hadden. Wij onze bagage vast op de fietsen gedaan weer met hulp van onze collega fietsers de trein uit, zoeken naar de lift, daar stond een RIJ!!! Enige optie de trap, fantastisch dat de collegafietsers hielpen ( zij hadden de tijd tot een uur s nachts) gelukkig wel weer met de lift naar boven, trein gevonden konden zo naar binnen rijden ruimte genoeg en ook onze collegafietsers waren net op tijd. Om tien voor half tien de trein uit en nog 2,7 km naar de boot ook nog vals plat . MAAR GEHAALD!!!!! Piet had al in gecheckt , dat scheelde weer , fietsen geparkeerd, hut op gezocht PFFFFF wat was dat een fantastisch gevoel

4 augustus 2019

Eerst nog even het vervolg van gisteravond. Super blij !! Eerst gedoucht en daarna heerlijk wat gedronken en gegeten in de bar. Om tegen elven dwars af naar bed. Het duurde wel even voor we sliepen de adrenaline zat nog in ons lijf. 58,4 km gefietst.

Half zeven wakker, heerlijk geslapen niks gemerkt van de Abfahrt. ( achteraf pas ‘ s nachts om een uur, hoezo inchecken om half tien vertrekken om tien uur ???)m) Om zeven uur op naar de koffie en ontbijt, prima allemaal, nog even aan het dek gekeken en om kwart over acht aangemeerd en om half negen fietsten we de boot af. Begin van onze fiets tocht door Zweden. Prima weer, zon en bijna geen wind. Fietsen door licht glooiend landschap, korenvelden, koolvelden en heel veel uien, heerlijk rustig en een wijds uitzicht. Onderweg broodjes en koek gekocht en geld getapt dus met een gerust hart verder richting de kust, meer wind en duinen maar geweldige natuur. Richting Malmö daar in een zaakje heerlijke koffie gedronken en heerlijke carrotcake en chocoladebananentaart (gebakken door een Nederlandse jongen) gegeten . Verder door Malmö, gelukkig was het niet druk, daarna wel een stuk langs een industriegebied maar daarna weer langs de kust en prachtige natuur. Kwart voor twee al een camping. Het is nu drie uur , al gedoucht en gaan zo eerst koffie drinken en dan aan de RICARD. 61 km gefietst.

5 augustus 2019

Ondanks de drukte op de camping gisteravond heerlijk geslapen. Helemaal blij dat we van die gore camping weg gingen.

Half negen op de fiets, lekker weertje wolken en zon, prima temperatuur. We begonnen eerst op een fietspad langs een redelijk drukke weg , uit het niets fiets je dan opeens weer door een prachtig park. Bij de eerste de beste supermarkt brood, koek en avond eten gescoord want volgens het boekje zijn de winkels dun bezaaid. Nou niet alleen de winkels, we hebben eindeloos gefietst eerst over een voormalige spoorbaan met venijnige hoogte meters daarna over een prachtige provinciale weg met uitzichten!!!! Koren velden, grasland gemaaid, niet gemaaid, bossen en landerijen . Bijzonder ……. kilometers zonder iets of iemand tegen te komen . Helaas ook geen koffie tentjes. Bizar rustig en stil . We kregen het niet cadeau vandaag want het was heel veel klimmen alleen naar de camping gingen we naar beneden dus morgenochtend meteen aan de bak. Kwart voor drie stond de tent, al gedoucht en er is een ijstentje waar ze ook cappuccino hebben dus ons cafeïne gebrek aangevuld. Het is half vijf, dus een vijf in de klok, hoogtijd voor een ricard. Vandaag 72 km camping Jägersbo.

6 augustus 2019

Lagen er al vroeg in gisteravond, kwart over acht, heerlijk geslapen . Wakker met regen dus alles nat maar toen we in moesten pakken was het gelukkig droog. Brood en koek op de camping gekocht, half negen op de fiets. De drie km terug naar de route vielen reuze mee. Meteen boodschappen gedaan. Wat hebben we fijn gefietst vandaag. Om tien uur een heftige bui van tien minuten. Prachtige natuur, niet te beschrijven zo uitgestrekt maar zo afwisselend, bossen, grasland, vennen, meren, korenvelden, dorpjes met 2 huizen, kilometers mooi asfalt, kilometers grindpad en kilometers klimmen maar weinig dalen . Herten en roofvogels dichtbij gezien. Daar word je stil van ….,.,Om kwart voor twaalf eindelijk een café. Helaas geen cappuccino maar wel goede gewone koffie met bijzonder lekkere streekkoek. Wolken en zon wisselden elkaar af en af en toe ook regen. Half drie, camping gevonden. Iedere keer wat regen tijdens het opzetten maar na het douchen scheen de zon daar zitten we nu van te genieten!!! ( met onze laatste ricard voorlopig. 77 km camping Immeln

Alles over onze fietsvakanties