Reisverslag dag 1 t/m 6

1 – Zaterdag 22 juli 2017

Vrijdagmiddag om goed half vier vertrokken naar Duinkerken, het was niet druk op de weg, waren zodoende om half zeven in het hotel. Ons zelf eerst getrakteerd op bier en ricard (ze hadden geen cappuccino) daarna de spullen naar onze kamer gebracht, lekker gebadderd, nog even gekeken waar we de auto voor vier weken konden parkeren en daarna een poosje gelezen en om kwart voor tien zijn we gaan slapen.

Vanmorgen om half acht een beetje wakker geworden, zo stijf als een plank want de bedden waren nog al hard maar al met al goed geslapen. Het was regenachtig en bewolkt. Na een lekker ontbijt, kalm aan opgeruimd en omgekleed. Het was gelukkig droog geworden. Auto naar de parkeerplaats gereden, fietsen opgetuigd en zo zaten we om tegen tienen op de fiets richting de ferry. Eerst nog even water gekocht voor onderweg. Het was wel weer even wennen met volle bepakking fietsen. Waren dus veel te vroeg bij de boot maar we konden zonder problemen met de boot van twaalf uur mee!! Er was heel veel controle, er stonden van die gewapende mannetjes , bij best veel auto’s moest de kofferbak open. Tot twee keer toe moesten we onze id laten zien maar daarna stonden we vooraan in de rij. Waren de enige fietsers. Moesten wel twintig minuten wachten op de auto’s en vrachtwagens die van de boot afkwamen. Mochten als eersten de boot op, er was een heel steile helling, moesten verplicht lopen maar kregen daar alle tijd voor. Op de boot waren speciale fietsenrekken met touwen om de fiets vast te maken. Aan boord koffie gedronken en wat gegeten, beetje rond gelopen , buiten gekeken al met al ging de tijd best snel. Om half drie meerde de boot aan. Door het uur tijd verschil was het nog maar half twee. Een aardige meneer loodste ons tussen de vrachtwagen door zodat we als eersten de boot konden verlaten anders hadden we moeten wachten tot al het verkeer eraf was. Toen was het wel even goed uitkijken om de haven te verlaten, loei druk!! Het poortje waar we doorheen moesten was kapot, het andere wilde niet open, werden door een beveiliger weer terug gestuurd maar na wat heen en weer gedoe maakte hij toch het poortje open en moesten we door de drukte de goeie route zien te vinden, de weg ging ook meteen behoorlijk steil omhoog en harde tegenwind en heel slecht wegdek dus het was echt even ploeteren!! Na een uur waren we pas zes kilometer ver maar daarna was de drukte voorbij en konden we een beetje bijkomen want het was toch best spannend. Toen konden we ook gaan genieten van het prachtige landschap en de mooie uitzichten!! Om goed drie uur waren we in Folkestone daar was de eerste camping maar dat vonden we eigenlijk nog te vroeg dus besloten om door te fietsen wat inhield dat we nog een 25 km verder moesten, door parken, door de duinen en langs de kust. Prachtig en nog onwerkelijk. Om half vijf de camping gevonden, onder een beetje gespetter de tent opgezet maar het ging gelukkig niet door regenen. Wat gegeten, ricardje gedaan, gedoucht nu koffie drinken misschien nog wat lezen en dan zit onze eerste dag erop!!

Totaal gefietst 48.1 gemiddeld 12,9 Camping New church norwood lane.

Check out zondag 23 Juli 2017 on Strava.com! It’s a 70.0 km ride I did on Sunday, July 23, 2017.

2 – Zondag 23 juli 2017

Het koelde hard af gisteravond dus van de kou naar bed om kwart over negen. Best goed geslapen zo’n eerste nacht op het luchtbedje. Piet was om net voor zevenen eruit en ik om net voor half acht. De zon scheen, de lucht blauw, bakkie koffie, krentenbol heerlijk om de dag zo te beginnen!! Op het gemak ingepakt en om tien voor half tien waren we onderweg de eerste 25 kilometer gingen vanzelf rustige weggetjes door prachtige landerijen, uitgestrekte weilanden met schapen en mooie vergezichten. Genieten alom!! Net voor Rye af en toe vals plat maar meer ook niet. Tijd voor koffie met koek dat werd toast met scrambled eggs (helaas geen applpie of cheescake) ook lekker! Daarna begon het……. Eerst door een soort natuurgebied naar de kust dat was heel druk met onoplettende zondagse wandelaars …..toen door het  heel drukke Rye, met een kilometeters lange boulevard. Richting Hastings vol tegen de wind daarna gingen we iets van de kust af, een heel drukke weg en steil omhoog dat was behoorlijk afzien moesten echt stukken lopen, echt opschieten deden we zodoende niet maar af en toe uithijgen en achterom kijken maakte veel goed!!! Hastings was ook weer heel druk met een kilometers lange boulevard en heel harde tegenwind daar nog een cappuccino to go gescoord en maar weer verder. Het begon inmiddels ook licht te regenen maar de temperatuur bleef goed. In Hastings was avondeten kopen nog wel een uitdaging, er was wel een soort supermarkt maar de keuze was beperkt. Op het menu voor vanavond staan krieltjes, sla en ham. Piet gaat koken dus dat komt helemaal goed. Maar voor we zo ver zijn moeten we nog wel even fietsen voor een camping. Uit eindelijk zagen we een bordje met een boerencamping dat was in Pevensey toen we daar aankwamen niemand thuis maar volgens de buurvrouw konden we gewoon onze tent (wel in de regen) opzetten en douchen en de rest komt goed. In ieder geval staat onze tent, zijn we fris en fruitig genieten we van de ricard, de regen is gestopt en gaan we zo lekker eten!!!

Vandaag 70 km gefietst gemiddeld 14,6

Check out maandag 24 juli 2017 on Strava.com! It’s a 79.8 km ride I did on Monday, July 24, 2017.

3 – Maandag 24 juli 2017

Gisteravond werd het snel koud en weer nat, het camping echtpaar kwam het staangeld ophalen en verzekerde ons dat het morgen heel goed fietsweer werd, veel minder wind en geen regen. We lagen er gisteravond om tien over negen in vanwege de kou, ’s nachts om twee uur even wakker geweest vanwege de regen verder heerlijk geslapen. Helaas wakker geworden met regen dus ook nat ingepakt zaten om tien over negen op de fiets met regenjasjes aan, een voordeel het was niet koud. In Pevensey bij de bakker meteen een lekkere koek gekocht en opgegeten zodat we er tegen konden. Na een klein half uur werd het droog vlak voor Eastbourne eerst boodschappen gedaan  toen verder naar Eastbourne daar was het heel druk en gingen we dwars door het stadje omdat je langs de boulevard niet fietsen mag. Daarna begon de tegenwind snoei hard en was het klimmen geblazen. Bij Beachy Head in een pup koffie gedronken, toen weer een heel stuk tegenwind maar prachtig uitzicht, moesten nog een heel door een weiland fietsen, wel apart fietsen in plaats van wandelen!  Bij Newhaven moesten we via een steile stoep omhoog voor mij was er een aardige jongen die mijn fiets mee naar boven duwde. Thank you very much!!! Richting Brighton fietseten we een heel stuk langs de imposante krijtrotsen daar ook een heerlijke sandwich gegeten. De boulevard van Brighton was heel druk  en kilometers lang, besloten om nog een goeie twintig kilometer door te fietsen voor de volgende camping, er volgende een minder stuk door een industrie terrein moesten nog even zoeken naar de goeie route omdat er een heel stuk weg afgesloten was maar dat was de moeite waard, wel een grindpad (goed te fietsen) maar dwars door de weilanden weg van de drukte bij Steyning was het even zoeken naar de camping maar uiteindelijk halverwege een klim van 17% gevonden!! Helaas geen douche of warm water dus water gekookt en gewassen in de buitenlucht onder het toeziend oog van de buurman. Het kon ons niks schelen wij zijn weer oksel fris!! Heerlijke gemengde groenten met aardappeltjes en pikante kip gegeten. Vaatje doen was ook een beetje behelpen maar toch ook weer gelukt. Het is inmiddels half tien hoogtijd om naar bed te gaan, morgen veel kilometers want er zijn geen campings.

80 km gefietst 12,9 gemiddeld Steynin

Check out Dinsdag 25 juli 2017 on Strava.com! It’s a 105.8 km ride I did on Tuesday, July 25, 2017.

4 – Dinsdag 25 juli 2017

Vandaag om half zeven op want we wilden eerder vertrekken, begonnen met pech, Piet is zijn trouwring verspeeld, zat in zijn fietstasje maar is waarschijnlijk in het gras gevallen toen hij er iets uithaalde. Rond onze tent gezocht maar helaas niet gevonden. Jammer maar niks aan te doen. Met koffiezetten was het afsluitringetje aan het keteltje blijven plakken, daar kon het niet tegen dus het keteltje is nu een beetje zwart geblakerd ook jammer maar helaas. Gelukkig kunnen we ook zonder dat onze vakantie voortzetten. Om half negen onderweg. Zijn in Steyning eerst begonnen met de morning coffee en koek. Het was prachtig weer, weinig wind en volop zon. Het was fietsen door een geweldig landschap(niet uit te leggen) dit keer geen schapen maar paarden in de weilanden. Het ging met klimmen en dalen maar het was goed te doen. Totdat……… we bij Greatham Bridge tegen een wegafsluiting fietsten, een aardige mevrouw zei dat we via Amberley door de heuvels rond konden fietsen. Dat hebben we geweten, het was maar acht kilometer om maar daar deden we twee uur over. Niet helemaal eerlijk gerekend want in die twee uur zit ook de dertien km van de route Moesten dwars door de weilanden (vlg vriendelijke mensen het beste alternatief) verder waren het wel asfalt wegen maar erg veel klimmen of vals plat, moesten af en toe even pauzeren, wel een prachtige omgeving en kwamen door leuke plaatsjes met van die cottages. Uiteindelijk de route weer opgepakt maar het bleef veel klimmen. Om half een waren we bij een camping maar dat was voor ons nog veel te vroeg, de eerst volgende was 52 km verder maar vooruit. Om half twee was het hoog tijd voor de lunch. Heerlijke sandwiches in Midhurst. Het bleef flink trappen dus zweten geblazen. Om vier uur nog een cola gedronken bij een plaatselijk pup. Nog twintig km te gaan en ja hoor als ik dacht dat ik naar een zwaardere versnelling kon moesten we weer omhoog, maar het eind was inzicht opeens waren we weer aan de kust. Eerst even de nodige boodschappen gedaan toen en volgde er een kilometers lang grindpad door een soort natuur gebied, daarna was er weer een asfaltweg richting de pont daar waren we om zes uur maar ……. Het was laag water dus de pont ging niet ……. En de pont was uit de vaart, achteraf had Piet het gelezen maar hij dacht dat hij de alternatieve route op de GPS had. Foutje kan gebeuren. Camping aan deze kant van het water zoeken dat was ook nog wel een punt, werden van het kastje naar de muur gestuurd maar om half zeven zo waar in Haling de camping gevonden. HOERA!!! Waren net aan het uitpakken toen de buurman met twee ijskoude pilsjes aan kwam zetten. Very kind!!! Daar zijn we echt even voor gaan zitten, chipje erbij  en genieten. Toen eerst lekker douchen daarna macaroni gegeten. Net koffie gedronken. We zijn moe maar voldaan!! Negen uur bedtijd!!!!We hebben het toch maar geflikt vandaag 106,7 km toch nog 14,8 gemiddeld  Camping The Oven in Haling

Check out Woensdag 26 juli 2017 on Strava.com! It’s a 56.5 km ride I did on Wednesday, July 26, 2017.

5 – Woensdag 26 juli 2017

Heerlijk geslapen, Piet was om zeven uur eruit en ik om acht uur. Helaas sproeiregen, dus nat ingepakt en regenjasjes aan. Als je eenmaal fietst valt het toch weer mee, nat is nat en zeuren helpt niet, moesten dus eerst terug via het grindpad door het natuurgebied en daarna langs de kust richting de pont, het eerste stuk was een mooi fietspad maar langs een heel drukke weg later werd het rustiger, toen een eind via de kust met harde wind naar de pont. Bijna de verkeerde pont gepakt, goed dat Piet het nog even vroeg, uiteindelijk de goede toegang gevonden, kaartjes gekocht en moesten een uur wachten. Koffie met een sandwich gedaan en voor we het wisten konden we de boot op. Met 22 minuten stonden we aan de overkant, het was inmiddels redelijk droog eerst een stuk langs de boulevard en later het binnenland in. Super leuke smalle weggetjes, soms lastig als er een tegenliggende auto aankwam maar de meeste automobilisten lieten ons voorgaan vooral als we naar boven moesten. Prachtig landschap, niet uit te leggen. Boodschappen gedaan. Het was klimmen en dalen. Om half drie in Sandown koffie met lemonpie en een scone gedaan. Daarna helaas weer regen. Het fietspad liep vlak langs de kust. Piet had geen banden pech maar zadel pech er is een schroef afgebroken waardoor zijn zadel los zit, geen fietsenmaker in de buurt, dus verder met een wippend zadel. Waren om half vier op de camping in Wroxall inmiddels was het weer droog alleen een heel harde wind, zo waait de natte zooi weer droog. Piet heeft inmiddels zijn zadel een beetje stabiel gemaakt. Lekker wezen douchen en nu aan het genieten van onze laatste ricard, morgen waarschijnlijk over op de whisky. Gaan straks aardappeltjes met doperwten en ham eten. Vandaag  49, 12 km gefietst, gemiddeld 12,8 o ja ….. we vinden het nog steeds leuk!!!!!!!!

Check out Donderdag 27 juli 2017 on Strava.com! It’s a 84.0 km ride I did on Thursday, July 27, 2017.

6 – Donderdag 27 juli 2017

Gisteren heerlijk gegeten! Na het eten nog lekker kunnen lezen in onze luxe tent. Om negen uur lagen we erin tot vanmorgen zeven uur. Heerlijk geslapen, het was droog en haast geen wind, dus droog ingepakt en toen in de zadelhoesjes op wilde ruimen lag daar opeens piet zijn trouwring op de grond, die heeft dus twee dagen in dat hoesje gezeten, gisteren had het nog op gefrommeld onder de snelbinders gezeten dus dat is wel echt geluk hebben. Piet wilde eigenlijk al nieuwe trouwringen kopen maar ik wilde dan wel opnieuw gevraagd worden en de trouwbelofte afleggen……. Daar komt ie mooi mee weg nu. Zijn wel echt heel blij!!! Dus fluitend op de fiets om tien voor negen. Het was meteen steil omhoog om wakker te worden. Wederom door een prachtig natuur gebied, ik kreeg nog moed ingesproken door een wandelaar “het gaat nog zwaar worden voor jou” maar het lukte allemaal wel!! Opeens waren we boven en hadden we zicht op de zee en prachtige krijtrotsen. Voor we daar waren hadden we nog wel wat klimmetjes voor de boeg. Het laatste stuk was een slingerweg omhoog met druk verkeer toen we er begonnen hadden we zoiets van dat wordt lopen maar het lukte ons toch, de afdaling was eigenlijk gekker want dan had je last van enorme rukwinden, gelukkig kwamen we heelhuids beneden, toen richting de pont. In een dorpje van niks kwamen we langs een fietsenmaker, helaas had hij geen passende zadelpen maar wel een betere tyrip zodat piet toch stabieler op het zadel zit. Als het goed is komen we langs grotere fietsenmakers maar voor als nog is dit een redelijke oplossing. Waren net op tijd voor de pont van twaalf uur dus dat was een meevaller, aan boord geluncht en met een klein half uur stonden we aan de overkant. Inmiddels scheen de zon dus zonder jasjes heerlijk fietsen. De eerst volgende camping was zo’n 20 km dus die zouden we nemen omdat ik dan een wasje kon doen. Door prachtige heuvels met heide, loslopende paarden en ezels, heerlijk in het zonnetje was het volop genieten. De camping leek ons alleen niet zo geschikt, het was bij een jeugdherberg, we moesten een half uur wachten totdat de receptie open was en dan was het niet zeker of er plek was aldus de lokale jongen met telefoon. Dus we besloten om nog twintig kilometer verder te fietsen, we moesten ook nog boodschappen doen en het was nog maar net twee uur dus daar voor gekozen. Door prachtig landschap op een voormalige spoorweg, wel grind was het goed fietsen en voor he eerst redelijk vlak. Onderweg bij de plaatselijke boerderij winkel avond eten gekocht, koek gegeten en cola gedronken, op naar de camping. De eerste camping was alleen voor campingleden dus op naar de volgende, nergens bordjes, fietsen langs een heel drukke weg want inmiddels was het tegen vieren. Om half vijf eindelijk een camping gevonden, helaas ging het tijdens het opzetten precies plenzen!!! Een buitje van niks maar alles  stront nat. Toen het droog was eerst chips en een wijntje gedaan, daarna de bedden in orde gemaakt, heerlijk wezen douchen. Lekkere macaroni gegeten en nu nog tijd om even te lezen. Piet heeft de route voor morgen bekeken dus we kunnen zo naar bed.

Wederom een heerlijke dag 76,15 km 13,6 gemiddeld Camping Three legged Cross

Check out Vrijdag 28 juli 2017 on Strava.com! It’s a 66.7 km ride I did on Friday, July 28, 2017.