11 augustus

Lagen er gisteravond om klokslag negen uur in, waren wel een keer wakker van de harde regen maar verder heerlijk geslapen tot tien over zeven. Het was droog, bewolkt een beetje fris, zaten om tien over acht op de fiets meteen klimmen naar Fichtelberg, naar de bakker, broodjes gekocht en meteen koffie met koek gedaan, helaas moesten we heel lang op de koffie wachten maar we konden er in ieder geval weer even tegen. De eerste 12 km was dalen op een prachtig fietspad door de bossen daarna kwamen de klimmetjes en af en toe best wel heftig trappen om boven te komen maar de uitzichten waren prachtig, heerlijk rustig en de zon was gaan schijnen!! In  Ebnath bij de Aldi de boodschappen gedaan dus we hadden weer eten voor vanavond. Daarna was het alleen maar klimmen, zo op het oog heuveltjes van niks maar het leek of je remmen dicht zaten, soms met net 5 k p u de heuvel op en dat houdt enorm op. In Merktredwitz nog koffie met nonnenkoek  (Piet weet waarom het nonnnenkoek heette!) Om  kwart over een waren we bij de Tjechische grens!!!!  Verder klimmen, klimmen en nog eens klimmen naar Cheb.

Daar zijn we door heen gelopen, meteen even kronen gepind. Daarna was het verder klimmen naar Palic, toen kreeg Piet een lekke band dus oponthoud van een 20 min daarna was de spirit er wel een beetje uit, de lucht trok dicht het klimmen kostte enorm veel moeite!! Maar het eind was in zicht. Met weinig moeite om zes uur de camping in Velka Hled´sebe gevonden!!!
 Tentje staat weer klaar, gedoucht, ricardje,  gegeten en zitten nu aan de koffie. Trots op ons zelf want het was een zware spannende dag!!! Hebben er nu 930 km opzitten.
95 km gem 15 p.u