14 augustus 2013

Heerlijk geslapen, op ons vlakke plekje. Vroeg opgestaan want het beloofde weer een warme dag te worden en volgens het boekje was het geen vlakke route (volgens mij was het geen ene dag vlak) Kwart voor acht al op het zadel. Bijzonder dat we echt geen zadelpijn of andere ongemakken hebben. Het zonnetje scheen al maar er was wat sluierbewolking en een windje, het voelde een beetje fris maar het was meteen flink trappen om boven te komen en dan warm je vanzelf op. De eerste tien kilometer was het echt pezen maar de uitzichten waren schitterend niet te beschrijven zo mooi. We hebben een hele tijd gefietst tussen de bergen met beneden het riviertje de l’Herault. Het was zwaar maar de moeite dubbel en dwars waard.

Toen volgde er een best wel lange afdaling die behoorlijk stijl ging dus flink hard in de remmen. We kwamen in het drukke plaatsje St. Guilhem le Desert, heel erg toeristisch vooral door de kano verhuur. Natuurlijk even door de straatjes gelopen en koffie gedronken. Er kwam toen een stukje drukke weg tot voorbij de rotonde richting Beziers daarna was het weer klimmen naar Nebian. De omgeving leek vlak maar schijn bedriegt. Het bleef stug door trappen maar super om door de wijnvelden en op de rustige weggetjes te fietsen. Waren om half drie bij een camping in Alignan de Vent, vent dat klopte want het waaide er behoorlijk. De camping ligt(natuurlijk) boven op een heuvel met een schitterend wijds uitzicht op de wijnvelden en de bergen.

Fantastisch om in het avond zonnetje met zo’n uitzicht het verslag te typen! Door de harde wind was het even vechten met de tent, daarna probleem koken want het waaide overal. Gelukkig een aardige buurman die aankwam zetten met een inductie kookplaat en een koekenpan want koken op gasjes das geen mieter met die wind. Blij dat Piet toch de campingstekker meegenomen had. Heel gemakkelijk aardappeltjes en vlees gebakken sla erbij voor de vitamientjes en weer lekker gegeten. Vandaag waren het 75 km. Morgen nog een goeie 65 en dan zijn we in Valras Plage!!!!!!! Maar eerst nog genieten van een mooie zonsondergang!!!