21 augustus

Dom

Het is alles meegevallen met de herrie gisteravond, waarschijnlijk omdat het een beetje ging regenen. Lagen er zodoende wel weer bijtijds in maar weer heerlijk geslapen. Vanmorgen om zeven uur uitgerust wakker, ingepakt, op het gemakkie koffie gedronken zaten om half negen op de fiets richting Magdeburg. Het zonnetje scheen, het was nog wel eeen beetje fris maar weinig wind dus heerlijk fietsen. Het was meteen en prachtig fietspad, kilometers over een dijkje met aan weerskanten een wijds uitzicht. Prachtige natuur!! Bij een bakker heerlijk koffie met een chocolade punt en toen waren we om hal elf in Magdeburg daar hebben we eerst in de Dom gekeken wat een machtige kerk!!

100 wasserhaus

Toen wat rond gelopen om half een op het station een broodje gegeten. Er was een lift dus het perron was gemakkelijk te bereiken, daar kwam een soort stationchef naar ons toe en die vertelde meteen waar de wagon voor de fiets stopte. De fietsen erin tillen ging gemakkelijk (Piet) ook andere fietsers hielpen elkaar. De bagage moest er wel af want de fietsen moesten in speciale rekken getild worden, daar was de mevrouw erg streng in maar het was een makkie vergeleken bij de trein in Narbonne. Wij konden lekker zitten in een ruime coupe. In Hannover overstappen ging ook goed. We moesten op het zelfde perron zijn ook daar moesten de fietsen in speciale rekken. Er was voldoende ruimte voor de bagage en ook daar hadden we zitplaatsen in iets minder ruime coupe maar goed te doen. De reis ging snel en voor we het wisten waren we in Deventer. Op het station meteen een lekker patatje gegeten en toen was het nog 5 km naar de mini camping in T
erwolde. Gemakkelijk gevonden plaats genoeg, we hebben de hele camping voor ons zelf want er is niemand. Zitten nu aan de ricard gaan zo lekker naar bed, gelukkig is het droog en minder koud.

40 km

Fietsen in de trein